Tegenwoordig zijn computers het centrale punt van vrijwel alle kantooractiviteiten. Het hebben van een efficiënte computer is een van de sleutelfactoren voor energiebesparing op kantoor. Zo heeft energieleverancier eneco hier ook al vaker onderzoek naar laten doen.

Daarom zou u misschien deze tips willen opmerken en deze zelf willen implementeren. Computers brengen het grootste deel van de dag in actie, wat vrij onmogelijk is om te veranderen, maar wanneer ze niet in actie zijn, bijvoorbeeld wanneer we gaan lunchen, laten de meeste mensen hun computers gewoon actief en gebruiken ze energie wanneer het niet nodig is .

Gebruik Slaapstand En Bespaar Eenvoudig Op Energie

Dit kan worden verbeterd door een aantal energiebesparende maatregelen toe te voegen, zoals de slaapstand en slaapstand. Dit werkt meestal op een inactieve timerbasis, wat ideaal is wanneer u uw bureau verlaat en volledig vergeet om het uit te schakelen. Slaap- en sluimerstanden verbruiken aanzienlijk minder energie dan wanneer de computer volledig actief is en zeer eenvoudig aan alle besturingssystemen kan worden toegevoegd.

Desktop Computer Verbruiken Tachtig Procent Meer Energie Dan Laptops

Als uw kantoor laptops gebruikt, bent u al een stap voor op het spel: desktopcomputers gebruiken veel meer energie dan laptops, sommige tot 80% meer. Laptops zijn geoptimaliseerd om zo min mogelijk energie te verbruiken voor draagbaarheid en levensduur van de batterij, maar niemand heeft ooit gezegd dat ze niet op een bureau kunnen worden gebruikt. Hier zijn een paar dingen die u in gedachten moet houden als u op uw werk of thuis een laptop gebruikt:

Laptops Gebruiken Minder Energie Als De Stekker Is Aangesloten

Laptops hebben de neiging minder energie te gebruiken wanneer ze niet op een oplaadpunt zijn aangesloten. Dit komt omdat prestatiedrivers over het algemeen minder worden om de batterij te sparen. Volgens HP, als u alleen uw laptop gebruikt terwijl deze op een stopcontact is aangesloten, moet u de batterij uit uw computer verwijderen, omdat dit het onnodig opladen van de batterij zal voorkomen.Volgens Apple moet u uw laptop van tijd tot tijd op batterijen laten werken om minder elektriciteit te gebruiken.

Een Efficiënte Computer Is Een Sleutelfactoor Om Energie Te Besparen